Средно училище в Банско участва в състезанието Spelling Bee 2019

Снимки: СУ-Банско

Средно училище „Неофит Рилски”-Банско вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. 

Симона Станимирова Йорданова (VIΙб клас) се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26.02.2019г. в СУ„Неофит Рилски”-Банско,обл.Благоевград спелува правилно думата throat и победи Даниела Красимирова Лечова(VIа клас), която остана втора. И двете ученички имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе през м. март, 2019 г. в Благоевград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK