Всяка девойка „Кюстендилска пролет“ ще получава от дружество „Майчина любов“ картина на кюстендилски художник

Снимки: личен архив

Милица Стойчева – девойката, която стана „Кюстендилска пролет 2018“, беше специален гост на женското дружество „Майчина любов“ в навечерието на  светлите Великденски празници.

Поканата за това носеше идеята красотата и младостта на Кюстендил да влеят в града нови енергии, идеи и сили за неговото бъдеще. Милица получи като подарък от женското дружество пролетна картина на кюстендилската художничка Ценка Бакърджиева.

Така съвместно с читалище „Асклепион 1998“ беше поставено началото на една отдавнашна идея – всяка девойка „Кюстендилска пролет“ да получава в дар картина  на  кюстендилски художник, която да  остане като една от най-ценните й реликви  от празника.

Пролетта идва и си отива, сезоните се сменяват, паричните награди се изхарчват, а красивото живописно платно с годините става все по-ценно и  всяка кюстендилка,  окичила се с короната на пролетта, ще е горда, че го притежава,  убедени са инициаторите за реализирането на идеята.

Сред гостите на женското дружество „Майчина любов“ беше и Елица Димитрова – младата дама, майка на три деца,  която даде  тон на няколко благотворителни инициативи в Кюстендил и беше сред първите, алармирали за бедстващите в Осоговската планина коне.

Заедно с ученици от „Ильо Войвода“ и ПМГ по покана на  жените от  дружеството тя ще се включи в инициативата за озеленяване на градинката , в която е поставен мемориалният знак за Лили Шмидт  пред Социалната трапезария, съобщи Виолета Атанасова, председател на сдружение „Женско дружество „Майчина любов“.

 

  

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK