Сребро за България на Световното по художествена гимнастика

Снимки: БФХГ

Българските гимнастички спечелиха сребърен медал в отборната надпревара на Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в София.

Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се представиха отлично в последните три дни на надпреварата и се пребориха за второто място, оставайки единствено зад отбора на Русия, съобщи БГНЕС.

След представянето си в квалификациите на обръч, топка, бухалки и лента трите ни представителки събраха сбор от 150.975 точки, докато Русия, в състав Дина Аверина, Арина Аверина и Александра Солдатова постигнаха изключителните 161.325 точки.

Най-сериозен принос за големия успех направи Катрин Тасева, която участва и в четирите квалификации, като получи 19.400 на топка и 19.200 бухалки, макар и днес да не се представи толкова добре на лента, където получи оценка 16.650.

Най-младата ни състезателка Боряна Калейн получи 19.050 на обръч, 18.025 на лента и 17.700 на топка, докато Владинова постигна три солидни резултата – 18.700 на обръч, 19.000 на топка и 18.750 на бухалки. За отборното класиране се взимат осемте най-добри резултата на гимнастичките от всяка страна.

Бронзовият медал в дисциплината бе за отбора на Италия, в състав Александра Аджурджукулезе, Милена Балдасари и Алесия Русо, като италианките в последния момент изпревариха силния тим на Израел, който завърши на четвърта позиция.

Щабът на Италия направи контестация на резултата на Балдасари за съчетанието с бухалки и той бе увеличен с 0.450, което бе достатъчно за тима да излезе на трето място.

По-късно тази вечер са финалите на бухалки и лента, като в първата дисциплина ще участват Катрин Тасева и Невяна Владинова, докато във втората за медалите ще се бори Боряна Калейн. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK