17 фолклорни групи от България, Гърция и Македония ще участват в Международния фолклорен фестивал в Гърмен

Снимки: Личен архив

Вече са ясни датите и програмата, по която ще протече тазгодишният международен фестивал в община Гърмен „Да пеем и танцуваме заедно“. Тази година празникът на община Гърмен ще се проведе от 16. до 21. април.

Това е деветата поредна година, в която община Гърмен празнува своя празник и провежда своя фестивал, повреме на който общината става истински център на фолклорното изкуство, спортните и кулинарни изяви и др.

Както всяка година и тази организаторите на събитието обещават много спортни и културни мероприятия с участието на деца от детските градини и училищата, а самодейците към читалищата ще радват ценителите на фолклора с музикалните си програми.

Кулминацията на празника е ІХ Международен фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“, който ще се проведе в рамките на празника на общината на 20. и 21. април.

Девет групи от Гърция, Македония и Румъния и осем български вече са заявили участие в тазгодишния фестивал.

Празниците на община Гърмен ще бъдат официално открити от кмета на общината Минка Капитанова на 16. април в 10 часа.

Традиционното фестивално шествие, което ще тръгне от „Никополис ад Нестум" и ще продължи до площада пред Общинската администрация в Гърмен на 20. април в 18,30 часа.

В 19,30 според програмата е предвидено официалното откриване на фестивала от кмета Минка Капитанова, след което ще стартира и фестивалната програма.  

И тази година по време на празниците на община Гърмен във всяко село ще има програми на площадите много музика и спортни изяви.

Нека заедно в празничната седмица на община Гърмен, задно да се насладим на спортните, културните и музикалните мероприятия призовават организаторите от администрацията в Гърмен.

 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK