Кюстендилски туристи посетиха манастири в Македония за Световния ден на интензивното ходене

Снимки: ТД "Осогово"

За Световния ден на интензивното ходене по покана на планинарите от Пробищип, Македония група кюстендилски туристи от ТД „Осогово“ разгледаха Лесновския манастир и манастира „Св. Спиридон Чудотворец" в Македония.

„Заедно с приятелите от Крива Паланка, Щип, Куманово, Скопие, Пробищип, София и Благоевград, ние преминахме по „монашеската пътека“. Така е кръстен маршрутът, включващ пътя от Лесновския манастир до манастира „Св. Спиридон Чудотворец.

Обсипаната с пъстри багри Осоговска планина, величието на манастира „Св. Гаврил Лесновски, уютът на женския манастир „Св. Спиридон Чудотворец” и гостоприемството на домакините очарова всички ни“, споделиха участниците в поредната туристическа изява на кюстендилското туристическо дружество.

След четири часа по красивите пътеки на Осоговската планина преходът на туристите завърши с много песни, хора и вкусен боб, приготвен от домакините. Преди да отпътуват за България всички участници получиха атрактивни награди за Световния ден на интензивното ходене.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK