Спряна е спасителната операция в рудника

снимка: infomreja.bg

Преустановена е спасителната операция в рудник „Ораново“, съобщи областният управител Муса Палев. След седмица денонощно копаене миньорите стигнаха до предполагаемото място на свлачището, но от двамата затрупани миньори няма и следа.

Вече са прокопани 2/3 от цялата галерия. „Вчера при достигане на третия разклон се натъкнахме на множество нарушения, недобре укрепени съоръжения, появиха се и течове. Усложнената обстановка крие риск и за екипите“, коментира Палев.

Тази сутрин да се запознаят на място със ситуацията под земята са слезли управителят на рудника Валери Манов и минни специалисти. На този етап все още не е ясно кога и как ще продължат спасителните дейности.

Междувременно се появи информация, че снощи в мината се е запалил газ метан и се е наложило спасителният екип спешно да бъде евакуиран. Новината обаче засега никой не се наема да потвърди.

В подземния капан на мината вече осем дни са Николай Михайлов и Иван Лазаров от симитлийското село Крупник. Надеждата двамата миньори да са живи става все по-малка.

Колегите им Асен Стойнев от село Полето и Христо Младенов от село Полена бяха намерени мъртви още в самия ден на свлачището – 15 юли.

 

снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

До Палев13:48 - 23.07.2013
Живи или мъртви тези хора трябва да бъдат открити и извадени от мината. Това, че не са ги открили на предполагаемото място,още нищо не значи. Господ гледа и един ден ще спре спасителна операция на роднина на тези, които сега са разпоредили спиране на издирването на двамата миньори.Не съм пророк, а вярвам във възмездието.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK