Спряха теч на газ от цистерна на гарата в Борово

Снимка: БНТ

Вечерта през гарата в Борово е преминал влак с 16 цистерни с газ пропан-бутан

Малко след 19 часа снощи бил получен сигнал за изтичане на газ пропан-бутан от цистерна на товарна влакова композиция с 28 вагона, от които 12 цистерни с пропан-бутан, спряна на жп гара в гр. Борово. Композицията се е придвижвала по направлението от Румъния за Костинброд.
Веднага към мястото са изпратени екипи на полиция и пожарна.

Огнеборците са обезопасили мястото, композицията била изтеглена на безопасен коловоз. Прекъснато е захранването на електропреносната мрежа в района на гарата, районът е отцепен и е извършена евакуация на живущите в близките къщи от служители на РУ-Бяла. Блокирани са и кръстовищата, които водят в посока към гарата и е спряно придвижването на МПС и граждани.

При изясняване на обстановката било установено изпускане на газ от една от цистерните. Направена е оценка и анализ на ситуацията, и в резултат на бързите и адекватни действия, течът е преустановен.

В 21 часа е задействана процедура по възстановяване на захранването, потегляне на влаковата композиция, след което - и прекратяване на евакуацията.
При инцидента няма пострадали граждани, няма нанесени материални щети.

По случая е образувана проверка по описа на РУ – Бяла, която ще бъде изпратена по компетентност в Районна прокуратура – Русе.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK