Спряха делото за конфискация на имуществото на Галеви

снимка: infomreja.bg, архив

Ново тълкуване спря производството по делото за конфискация имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви. Решението за това взе днес съдия Татяна Костадинова от Кюстендилски окръжен съд.

Въпросът с тълкуването беше поставен още в началото на съдебното заседание от адвокат Капка Георгиева. Тя настоява да бъде изяснено дали има връзка между престъпната дейност на Галеви с придобитото имущество, за да последва конфискация.

Необходимо е ВКС да каже дали имущество придобито от Пламен Галев и Ангел Христов през 2001 година трябва да се конфискува за незаконна дейност от 2003 година нататък. Решение на Кюстендилският окръжен съд може да се обжалва в 7- дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Гражданското дело срещу Пламен Галев и Ангел Христов, техните съпруги, и контролираните от тях фирми, е образувано по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.  То е за конфискация на 9 луксозни автомобила, имоти в Ресилово, община Сапарева баня и  дялове от фирми на стойност 4 250 189 лв.

Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 3-и май 2012 година, след като влезе в сила присъдата по наказателно дело, потвърдена и от последната инстанция Върховен касационен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK