Спрягат Баханов за областен координатор на ГЕРБ

снимка: infomreja.bg, архив

Заместник-областният управител на Благоевград Георги Баханов е най-вероятният наследник на партийния лидер на ГЕРБ в Пиринско Костадин Хаджигаев. Отстраняването на Хаджигаев от поста областен координатор на ГЕРБ е било обсъждано снощи на заседание на Изпълнителната комисия в столицата.

Част от аргументите за кадровата смяна са били, че не е редно партийният лидер да заема едновременно и позицията на областен управител. Според наши източници, това ще бъде и удобният мотив, с който на Хаджигаев ще бъде отнета ръководната партийна длъжност.

В публичното пространство упорито се говори, че Костадин Хаджигаев бе назначен на високия държавен пост, за да бъде отстранен по-лесно от партийното лидерство в региона.

Така ако заместникът на Хаджигаев в Областната администрация - Георги Баханов, бъде избран за областен координатор на ГЕРБ, най-вероятно ще трябва да се раздели с поста си в държавното ведомство.

Иначе на снощното заседание на Изпълнителната комисия присъстващите са дали висока оценка за работата на Хаджигаев като областен управител, но пък премълчали заслугите му като партиен лидер.

Немалко имена се коментират в публичното пространство за евентуален заместник на Хаджигаев. Като негов наследник освен Георги Баханов се спрягат още имената на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, председателя на Общинския съвет Даниела Савеклиева, депутатът Георги Андонов, дори лидерът на партията в Симитли Георги Лунджов.

Въпреки че е почти сигурно, че Костадин Хаджигаев се разделя с поста на областен координатор, отстраняването му не е обявена официално. Очаква се това да стане на следващото партийно заседание.

 

КОМЕНТАРИ

ha hu hihu17:09 - 12.03.2012
ot vsi4ki izbroeni georgi andonov zaslujava da bade
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK