Наши сънародници от Босилеград протестираха на ГКПП „Олтоманци”

Снимки: Infomreja.bg

Пътуват по 300 км през ГКПП „Калотина“, за да влязат в България

Наши сънародници от Босилеград излязоха на мирен протест пред ГКПП “Олтоманци” днес. Тяхното недоволство е срещу заповедта на Министерството на здравеопазването на Република Българя от 29 април т.г. „Тук сме, защото изчерпахме всички други средства – писахме писма, събирахме петиции и нищо.

Нека е ясно, че ние не протестираме срещу противоепидемичните мерки, а просто искаме в заповедтта на здравните власти да се добави ГКПП „Олтоманци“ в точка 12, в която са изброени граничните пунктове, през които може да се влезне в България”, коментира един от протестиращите и председател на Културно-информационния център в Босилеград, Иван Николов.

По негови думи най-сериозна е ситуацията от края на януари, а сега след новата заповед на нашите сънародници ще се налага да пътуват по още 300 км през Калотина. „На много хора са изтекли личните документи, други имат да плащат в Кюстендил Гражданска отговорност, да не говорим, че не малка част от семействата останаха разделени по празниците“, обяснява още Иван Николов.

Писмата, които българските сдружения изпратиха на Министерството на здравеопазването, Министерството на външните работи и Омбудсмана на Република България, както и Петицията подписана от над 1300 души, с която гражданите настояваха за свободно минаване на ГКПП „Отоманци”, досега не дадоха никакъв резултат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK