1 000 деца с първи удари в бадминтона през 2020 г.

Снимка: news.bg

Програмата "Децата и бадминтона" се финансира от ММС

Над 5000 деца от 26 общини в страната, организирани от 35 клуба са направили първите си стъпки в бадминтона, а 1000 са били те само през изминалата година въпреки ограничения, наложени от противоепидемичните мерки.

Програмата "Децата и бадминтона", която се финансира от Министерството на младежта и спорта (ММС) стартира през 2017 г., като до момента са отпуснати общо 250 000 лв. за реализирането на проекта. Целта е да бъдат създадени подходящи условия и възможности за популяризиране на спорта сред подрастващите. Българската федерация по бадминтон (БФБ) начело с Володя Златев отчита сериозни резултати.

Володя Златев благодари на министър Красен Кралев от името на клубовете по бадминтон за помощта, която получават от ММС. Средствата за 2021 г. по Програмата за развитие на спортните клубове, са увеличени двойно. Златев отбеляза, че клубовете не са получавали подобно внимание от над 20 години.

Тази година София ще бъде домакин на Световната купа по бадминтон. Надпреварата ще се проведе през първата седмица на октомври с участието на състезатели от близо 40 страни. ММС подпомага организацията на турнира с 50 000 лв.

През 2021 г. родният БФБ ще отбележи своята 55-та годишнина, като по този повод и в знак на благодарност за подкрепата, която ММС оказва на българския бадминтон, Володя Златев връчи на министър Кралев икона на Пресвета Богородица Троеручица. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK