Спортното министерство отпуска близо 2 млн. лв. за спортните клубове

Снимка: Infomreja.bg

Средствата ще бъдат предоставени още този месец

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2 млн. лв. за спортните клубове в България. Това означава, че с близо 30% ще бъдат увеличени средствата, осигурени за тях през 2020 г. 

Допълнителното финансово подпомагане на клубовете се прави заради ограниченията в дейността им, които бяха наложени, във връзка с разпространението на епидемията от коронавирус. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подпомогнати за създаването на условия за реализиране на ефективен тренировъчен и състезателен процес на спортистите и усъвършенстване на системата за управление на подготвителния процес, като възможност за спортно развитие и основа за реализиране на високи спортни резултати.

Отпуснатите средства в размер на 1,9 млн. лв. са по “Програмата за развитие на спортните клубове за 2020 година”. Те ще достигнат до 889 клуба в цялата страна, които кандидатстваха успешно със свои проекти в началото на тази година. Те бяха финансирани съгласно Методиката за разпределение на финансовите средства на ММС за подпомагане дейността на спортните клубове през 2020 г. Отпуснатата тогава финансова помощ ще бъде завишена с 30% след издадена Заповед от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Средствата ще бъдат предоставени още този месец след сключването на допълнителни споразумения със спортните клубове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK