Спортистите от община Сандански първи ще разгледат новата спортна зала в града

Снимка: Община Сандански

Новата спортна зала ще бъде официално открита в понеделник

Кметът на Община Сандански Кирил Котев ще представи новата Спортна зала на Сандански пред спортните дейци от общината.

Събитието ще се състои този понеделник (23 септември), от 11:00 часа. Целта е те не само да се запознаят с нейния потенциал, но и да предложат организационни детайли преди официалното ѝ откриване.

За изграждането на залата Министерски съвет отпусна 3,3 млн. лв., а общината осигури още близо 450 хил. лв. Това ще бъде една от малкото зали в България, която на практика предлага възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито – с достатъчно ширина за хандбал и футбол, и достатъчна височина за баскетбол и волейбол и др.

Трибуните са с 500 седящи места за зрители, изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. Към нея се обособява и един цял нов парк с 15 дка площ, което е и вторият етап за цялостното ѝ завършване.

Към момента текат финални довършителни действия на Спортната зала, но целта на общината е тя да бъде открита като част от цялостния Спортен комплекс и завършването на фаза II – обособяване на новата паркова площ. Очаква се двете фази да приключат до края на месец октомври.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK