Спортист извади богоявленския кръст от река Банщица в Кюстендил! Пожела здрава и мирна година (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

19-годишният кюстендилец Любослав Ганев извади богоявленския кръст от ледените води на река Банщица. Ритуалът започна от централния храм „Успение Богородично“ и завърши на Железния мост в областния град, където стотици кюстендилци очакваха божия символ.

Въпреки изключително ниските температури, над 20 смелчаци скочиха в замръзналите води на Банщица. Под бурните аплодисменти на многобройната публика, в крайна сметка 19-годишният Любослав извади разпятието.

„Чували сме, че когато реката е замръзнала на Йордановден ни очаква много здрава и силна година. Аз от няколко години идвам тук и за първи път виждам подобно нещо“, разказа 45-годишна кюстендилка.

Събитието беше изключително вълнуващо, като публиката посрещна младия мъж с възгласи „Българи, юнаци“. Под съпровода на Градския духов оркестър 19-годишният спортист излезе от водите на река Банщица, където го очакваха десетки кюстендилци.

„Аз участвам в ритуала на Богоявление за трети път. Едва сега обаче на мен се падна честта да извадя кръста. Искам да пожелая на кюстендилци 2019 г. да бъде много здрава и успешна“, обяви Любослав Ганев.

Само преди година той завършва Спортното училище „Васил Левски“ в града. От дълги години тренира джудо, като казва, че спорта му е в кръвта. И не случайно!

Екипът на ИНФОМРЕЖА пожелава много здраве и късмет на Любослав Ганев, както и на всички кюстендилци!!!

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK