България с трудна, но сладка победа над Норвегия

Източник: Gol.bg

България победи Норвегия с 1:0 в двубой от Лига 3 на Група С от Лигата на нациите, игран на стадион "Васил Левски".

Както преди 3 дни в Любляна, така и тази вечер футболистите на селекционера Петър Хубчев стигнаха до доста труден, но сладък триумф над физически по-здравите скандинавци, които демонстрираха много организиран стил на игра, пише Gol.bg.

В герой за "лъвовете" се превърна Радослав Василев в 58-ата минута, след като успя да се разпише при първата опасна атака на нашите момчета в мача.

Така България оглави еднолично групата си с актив от 6 точки, с 3 повече от отбора на Норвегия, който е втори. Походът на "лъвовете" в турнира продължава на 13 октомври, когато в София ще гостува селекцията на Кипър.

Гостите започнаха силно двубоя и бяха съвсем близо до откриването на резултата още в 5-ата минута. Йонсен получи добро подаване в наказателното поле в опасна близост до вратата. Пламен Илиев обаче демонстрира класа и спаси ситуацията по феноменален начин.

В следващите минути националите ни се опитаха да се противопоставят на добре подредените скандинавци, но така и не успяваха да стигнат до някаква опасност пред вратата на Ярстейн.

В 33-ата минута Кирил Десподов даде лек импулс на играта, когато негови финтове повалиха на земята Омар Елаабделауи. Футболистът отправи центриране, което за жалост не можа да бъде отиграно с глава от Георги Костадинов.

Норвегия можеше да нанесе своя удар малко преди края на първото полувреме. Футболистите на селекционера Ларс Лагербак организираха бърза контра през центъра, която изведе Бьорн Йонсен на стрелкова позиция. Изстрелът му по земя бе париран с класа от подсигурилия своя ъгъл Илиев.

През втората част българите успяха да открият резултата с първата си опасна атака в мача. В 58-ата минута добра атака, развила се отдясно завърши с центриране на Страхил Попов. Радослав Василев успя да се пребори и засече подаването с глава, пращайки топката във вратата - 1:0.

Попадението определено раздвижи играта, като гостите засилиха опитите си да разпечатат вратата на Илиев, докато нашите момчета леко се затворига и предприемаха опасни контраатаки.

С всяка изминала минута атаките на норвежците ставаха все по-опасни, но умелите изяви на Илиев, Бодуров и Чорбаджийски отказаха нападението на гостите за нещо повече в мача.

В края на двубоя скандинавците останаха с човек по-малко, след като Хавард Нордтвейт получи втори жълт картон и отиде да удави мъката под душовете.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK