Спорт, музика и забавление за децата от Банско по случай празника на града

Снимка: Община Банско

По случай 105-годишнината от Освобождението на град Банско спортните клубове в града проведоха истински празник на удоволствието от движението.

Под надслов „Децата на Банско спортуват и се забавляват” стадион „Св. Петър” бе теренът, на който цял следобед звуча детски глъч и смях. 

Ръководители и треньори бяха организирали с много любов и желание различни игри и забави за малчуганите, като разбира се имаше и лакомства за всички. По специално изграденото трасе с препятствия, преминаха освен малките състезатели, и техните любими учители и треньори, като всички те бяха приветствани от заместник-кмета Ивайло Ръхов и председателя на Общинския съвет – Петър Баряков.

Спортното събитие е част от празничната програма за Деня на Банско-5. октомври.

Тази вечер, на сцената на читалище „Никола Вапцаров” предстои очакваният от всички концерт – спектакъл на самодейните състави с пъстрото наименование „Цветовете на времето”.

Акцентът тази година ще бъде богатството и красотата на българската и банската носия, които ще бъдат демонстрирани на предвиденото „модно дефиле”.

След културното събитие, всички посетители ще могат да разгледат фотоизложбата “Това е Банско”. Тя ще бъде разположена във фоайето на читалището и ще покаже подбрани кадри от тримата любими фотографи на планинския град – Димитър Мацурев, Георги Ангелов и Иво Димитров. Те ще опитат да представят многоликостта на Банско през своя поглед, а за жителите и гостите на града предстои да се насладят на запечатаните моменти от пълнокръвния живот в курорта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK