Спокойна е обстановката на 9-те КПП-та в Шуменско

Снимки: ОДМВР-Шумен

Към момента няма струпвания на автомобили

Спокойна е обстановката на изградените пунктове за влизане и излизане в Шумен.

Към момента няма струпвания на автомобили по изградените 9 контролно-пропускателни пункта.

От ОДМВР-Шумен, призовават отново гражданите при възможност да ограничат пътуванията си. Ако доставят храни и лекарства на свои роднини и близки, да направят покупки за по-дълъг период от време, за да не се налага всеки ден да посещават търговски обекти и аптеки.

"При посещение на финансови институции, направете своите разчети така, че да теглите суми, които да ви бъдат достатъчни за поне десет дни - за плащане на сметки, пазаруване! Ако имате възможност за безконтактно плащане на битови сметки - направете го от вкъщи! Грижете се за здравето на своите близки! Това е възможно като ограничите контактите си!", съветват още от полицейската дирекция.

Във връзка с възникнали въпроси за пропускането през пунктовете на земеделски стопани и животновъди от ОДМВР уточняват, че могат да се легитимират пред полицейските служители с един от следните документи: удостоверение за регистрация по Наредба 3, като земеделски стопанин (зелено картонче). Ако не е заверено за 2020 година, важи заверката и за 2019 г.; със  служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител; удостоверение за регистрация на животновъден обект (ферма, рибовъден обект или пчелин).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK