Спокоен осми декември прекараха празнуващите в Банско

Снимка: Infomreja.bg

Цените отново бяха водеща тема сред гостите на курорта

Без сериозни инциденти и с много веселба и изпразнени сметки завърши студентският празник.

Ако осми декември е Ден на студента, то девети е ден за равносметка.

Тъй като тази година празникът на следващите съвпадна с неделния почивен ден, още в петък се заформиха групите пътуващи към предпочитаните за веселба дестинации в Югозапада – Банско и Сандански.

В събота курортният град под Пирина официално посрещна всички желаещи да празнуват. Първата студентска вечер бе именно на 7-и декември, когато хотелите и дискотеките, както и механите, отчетоха добро потребление.

Цените не останаха незабелязани от младежите. За резервация в една от елитните дискотеки в града бяха необходими 800 лв. капаро за маса, а нощувката около 100 лв. на човек.

Предпочитани бяха големите хотели с големите промоционални пакети, а посетилите Банско са около 20 000 млади надежди на страната.

От един от водещите хотели в Банско споделят, че отчитат ръст от 15% на записванията за предстоящия зимен сезон.

Ранните резервации показват добър и успешен сезон в Банско, който предстои да бъде официално отрит на 14 декември. Най-много записвания има от българи и чужденци от Румъния, Сърбия, Турция и Македония.

Клиентите избират предимно пакет включващ закуска и вечеря. За предстоящите коледни празници записванията също вървят изключително добре и вече резервациите са на 70%. 

Улица „Пирин“ и успоредната на нея около Начална станция бяха централни за гостите на Банско, както се случва всеки сезон, когато самият център на града запустява.

А преди самия празник на студентите и началото на сезона кметът на Банско – Иван Кадев, обяви:

Проведохме среща с всички институции, които имат отношение със зимния сезон – полиция, пожарна безопасност, ВиК, ЧЕЗ, фирмите за снегопочистване. Всички изразиха мнение, че имат готовност за провеждане на един пълноценен сезон.

А за щастие в МВР не са регистрирани случаи на пияни шофьори, дориграни лица и други нередности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK