Правят нова детска площадка в ж.к. „Елица“

Снимки: Община Дупница

Община Дупница започна изграждането на нова детска площадка в района на ж.к. „Елица“. На мястото на стария кът за най-малките, до дни ще бъде изградена напълно нова със средства в размер на 10 000 лева, които бяха спечели по проект от ПУДООС.

Освен нови съоръжения за игра, ще бъде изградена и ограда и обособено място за отдих. Старите съоръжения са демонтирани.

В същото време продължава работата и по детската площадка в кв. „Възход“, която се възстановява от миналата седмица.

Работниците от "Строителния отдел" към Общината бяха неприятно сюрпризирани тази сутрин, след като се оказа, че част от железните елементи за оградата са избити, а напълно увредена е и вратичката за влизане в площадката, която живущите са прибрали.

Тя ще бъде отново ремонтирана и поставена. След приключване на дейностите по детския кът, ще бъде възстановена отново и изпочупената площадка в градинката зад полицията в града. Само през миналата година, тя бе ремонтирана 4 пъти и два пъти от началото на тази.

От Община Дупница отправяме апел към жителите, когато забележат вандали да унищожават детски съоръжения веднага да сигнализират на 112.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK