За опазването на българската гора говориха в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Дискусия на тема "Превенция и опазване на българската гора" се проведе в сградата на Община Благоевград. С инициативата се поставя началото на кампания за информиране на обществото по въпроси, свързани с опазването на гората. Срещата бе организирана съвместно от Югозападно държавно предприятие и вестник“ Стандарт“, с подкрепата на Община Благоевград. 

В дискусията взеха участие  областните управители на Благоевград и Перник – Бисер Михайлов и Ирена Соколова, зам.-кметът на Благоевград инж.Емилия Тунева, инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие-Благоевград, както и представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и регионалните дирекции в Благоевград, Кюстендил и Перник, на Областните дирекции на МВР.

По време на срещата бяха обсъдени основните фактори, причиняващи щети. Бяха начертани и мерки за опазване на българската гора. Организаторите и участниците в дискусията бяха категорични, че ще продължат комуникацията, за да може начертаните мерки да се превърнат в реални действия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK