В община Струмяни казаха "Здравей, мило училище!"

Кметът откри новата учебна година в Микрево

Днес училищният звънец събра в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Микрево, нетърпеливите първокласници и техните родители и близки, пораснали ученици и усмихнати преподаватели, надарени с цветя, представители на Общинската администрация Струмяни, Общинския съвет, кметове от общината и гости от други институции.

Както повелява традицията новата учебна 2019/ 2020 г. започна с тържествено посрещане на училищното знаме под звуците на националния химн на Република България, последван от приветствено слово на г-жа Лиляна Велкова - директор на училището.

Приветствени думи за откриването на новата учебна година отправиха и кметът на община Струмяни Емил Илиев и председателят на Общински съвет Струмяни – Златка Яневска.

Тържественото откриване на новата учебна година продължи с празнична програма от песни и танци, подготвени от най-малките - настоящите първокласници и мажоретния състав в училището.

По традиция на входа на училището с вкусна питка с мед и сол всички ученици, преподаватели, родители и гости бяха поканени в класните стаи за първите учебни и организационни занятия.

Най-развълнувани бяха първокласниците, прекрачвайки за първи път училищният праг и встъпвайки за първи път в класните стаи.

Емил Илиев поздрави учениците, учителите и техните родитеди по повод този така важен ден в живота на всеки, а именно първият учебен ден.

Той пожела на всички една прекрасна, незабравима и успешна година изпълнена с хубави емоции, съчетани с хиляди детски усмивки и добри приятелства.

Той пожела на всички ученици да бъдат здрави, да бъдат отговорни и дисциплинирани, за да бъдат достойни граждани на Община Струмяни. Да бъдат смели в мечтите си, да не се старахуват, а да се впуснат в нови и непознати пътешествия в света на познанието и науката, да достигат нови върхове и да откриват все по-широки хоризонти.

Към учителите отправи огромна благодарност за всеотдайния им труд, подкрепа и обич, с които даряват най-голямото ни богатство – децата. Пожела им да бъдат здрави и да продължават с професионализъм, съчетан с мъдрост, доброта и търпение, да отстояват и съхраняват традициите на българското образование.

На родителите пожела да бъдат търпеливи и да помагат на своите деца, да бъдат до тях в тези първи стъпки на познанието и никога да не спират да им показват неговите красоти.

В празнично украсените, красиви класни стаи първокласниците и децата от подготвителната група получиха подаръци лично от кмета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK