Задържаха контрабандни парфюми и цигари на митниците в Русе, Видин и Калотина

Снимка: МВР, архив

Стоките са пренасяни от България за чужбина

9600 къса /480 кутии/ цигари и 3,9 кг тютюн за наргиле иззеха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на Митнически пункт Калотина при две отделни митнически проверки на леки автомобили.  

На 22.11.2019 г., при щателна митническа проверка на напускащ страната през МП Калотина лек автомобил с френска регистрация, управляван от български гражданин, митнически служители от ГД МРР откриват във фабрични кухини по купето на колата и вътре в облегалките на задните седалки общо 9600 къса /480 кутии/ цигари от различни търговски марки, всички с валиден  български акцизен бандерол.

Други 16 кутии с общо 3,9 кг недеклариран тютюн за наргиле са открити при митническа проверка  на 23.11.2019 г. на влизащ в страната през МП Калотина лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин.

Акцизните стоки са иззети. Срещу шофьорите на двата леки автомобила са съставени актове за установените административни нарушения.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ още откриха 14 360 къса /718 кутии/ цигари в тайници на два пътнически микробуса и в лек автомобил, при митнически проверки в районите на  Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин през последните дни. И трите превозни средства са били управлявани от български граждани и са пътували  в посока от България към държави в Западна Европа.

На 23.11.2019 г., при  митническа проверка в района на ГКПП Дунав мост - Русе, митническите служители откриват във фабричната кутия за въздушния филтър и в отделение под пасажерска седалка  на микробус  7160 къса цигари от различни търговски марки.

Микробусът е пътувал от България за Германия.

Други 4440 къса цигари са открити в багаж с лични вещи на шофьор на лек автомобил, пътуващ от България  за Франция, който е отклонен за щателна митническа проверка също в района на Дунав мост - Русе на 24.11.2019 г.   

При трета митническа проверка на 20.11.2019 г. в района на ГКПП Дунав  мост - Видин, митническите служители откриват  2 800 къса цигари, укрити във фабрична кухина над левия калник на  пътнически микробус, пътуващ от България към Австрия.

Иззетите общо 14 360 къса /718 кутии/ цигари от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но за тях  не са представени  необходимите придружителни документи,  според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 352 опаковки парфюми в товарен автомобил, превозващ по документи осветителни тела.

На 25.11.2019 г., камионът управляван от украински гражданин, е отклонен за щателна митническа проверка на изход от страната в района на ГКПП Дунав мост- Видин.

Товарният автомобил е превозвал по документи декоративни осветителни тела, с изпращач на стоката турска фирма и получател - фирма в Австрия. 

Между осветителните тела, в товарното помещение, митническите служители откриват при проверката 8 кашона, съдържащи 352 броя парфюми, носещи различни световноизвестни търговски марки, сред които  „Armani, „Gucci“, „Dior“, „Givenchy“, „Chanel“, „Versace“  и  др. , за които не са представени митнически документи за въвеждането им в ЕС от Турция.

Парфюмите са задържани.

За случая ще бъдат уведомени правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK