Пиян водач от Хаджидимово отнесе 500 лв. глоба и 6 месеца без книжка

Снимка: Infomreja.bg

Все по-тежки стават съдебните санкции към заловените на пътя пияни джигити зад волана в Гоцеделчевско.

Районният съд в града потвърди поредното наказателно постановление, издадено от РУ - Гоце Делчев, срещу А.К.К. от Хаджидимово.

Той е съден за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Според наказателното постановление на А.К.К. са наложени: глоба в размер на 500 лв., лишаване от правоуправление на МПС за срок от 6 месеца за нарушение по чл. 5, ал.3,т.1 от Закона за движение по пътищата и за същото нарушение на основание Наредба №1з-2539 на МВР отнемане на 10 контролни точки, които повреме на съдебното производство за обжалване на постановлението, съдийският състав изцяло потвърди наложените наказания от полицията в наказателното постановление.

Решението на съда може да се обжалва от страните пред Административен съд - Благоевград с касационна жалба в 14-дневен срок от получаване на съобщението за постановяването му.

На 04.08.2017 година, около 22.17 часа по една от улиците на Хаджидимово, полицаи спрели за проверка лек автомобил „Рено Меган Сценик“, управляван от жалващия се пред съда А.К.К.

Същият не представил на проверяващите полицаи свидетелство за управление на МПС, както и документи за управлявания от него автомобил.

Докато разговаряли с водача, полицаите усетили мирис на алкохол, поради което изпробвали А.К.К. с дрегер, който отчело наличие на 0.8 промила алкохол в кръвта на водача.

Веднага е бил съставен приложения по делото акт за установеното административно нарушение, който бил подписан от пияния водач. Полицейският екип издал талон и за медицинско изследване, а резултатът от изготвената експертиза бил, че А. е шофирал с 0.57 промила алкохолно съдържание в кръвта.

Въпреки установената техническа грешка при изследването на кръвната проба в рамките на 5% и корекцията надолу на резултата от дрегера, съдържанието на алкохол в кръвта на водача е останал над минималния предел от 0,5 промила, заради което наложената му санкция в наказателното постановление и в решението на съда остава непроменена.

Що се отнася да отнетите контролни точки, броят на същите е еднозначно определен в чл.6,ал.І,т.1 от посочената по-горе наредба, поради което също не подлежи на корекция от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK