Закопчаха трима наркодилъри от Търговище

Снимка: МВР, архив

Те ще останат в ареста за 24 часа

Трима млади мъже от Търговище са задържани за срок до 24 часа за държане на различни количества канабис.

Престъпленията са установени от криминалисти на РУ-Търговище, в хода на проведена на 12.12.2019 г. на територията на града специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с притежаването и разпространението на наркотични вещества.

При извършена около 16,30 ч. полицейска проверка на улица в областния център на 27-годишен мъж от Търговище е установено, че същият държи у себе си 11 грама суха зелена тревиста маса, която след извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

При последващи процесуално-следствени действия в дома му са установени и иззети още 62 грама от същото наркотично вещество, разпределени в торбички на дози и предназначени за разпространение.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

При извършена на същия ден около 13,30 ч. полицейска проверка на 25-годишен мъж от Търговище е установено, че той държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 1 грам, която след извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

Вчера около 11,30 ч. при полицейска проверка в същия град е установено, че 26-годишен мъж държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 1,1 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

По втория и третия случай са образувани бързи полицейски производства по чл. 354 аот Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. Тримата са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK