4-часовата проверка на Басейнова дирекция-Благоевград, приключи

Снимка: Infomreja.bg

Една торба документи изнесоха от сградата

След 4-часова проверка служители на прокуратурата напуснаха сградата на Бесейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград.

Те носеха в себе си една торба, вероятно с документи.

Както стана ясно, по-рано днес прокуратурата влезе в дружеството като целия следобед бяха извършван одит на документация.

Единствената информация за случващото се вътре бе дадена от Ралица Кукова, директор на Дирекция „Контрол” към Басейнова дирекция, която сподели: „Служители на прокуратурата разглеждат документи, които Басейнова дирекция-Благоевград е предоставила на всички контролиращи органи, имащи отношение към проблема с язовир „Студена”.

Басейновата дирекция контролира водните обеми в реките и язовирите в Югозападна България, както и графиците за водоползване от операторите и собствениците на ВЕЦ на основата на прогнозите от НИМХ.

За неспазване на плана за водоползване ВиК Перник беше санкционирана от дирекцията. Въпреки одобрените количества от 1 млн. куб. м водният оператор е изразходвал през ноември заявените 1,5 млн. куб. м. Най-вероятно прокурорската акция е свързана с документацията, потвърждаваща това, предаде по-рано през деня БГНЕС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK