Водачи без книжки карат нерегистрирани мотори в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Зачестяват случаите, при които неправоспособни водачи управляват нерегистрирани мотоциклети, сочи статистиката на пътните полицаи в Пиринско. 

Само за вчерашния ден са установени петима нарушители.

Около 02:30 часа в неделя по улица "Пирин" в Петрич е заловен 47-годишният Т. И. от село Ръждак, който управлявал мотоциклет "Ямаха" без шофьорска книжка. Полицейската проверка установила още, че превозното средство не е било регистрирано по надлежния ред. 

Към 15:20 часа вчера по улица “Предел“ в Банско е спипан и 24-годишният местен жител Е. И., който карал нерегистриран мотоциклет „Пиаджо“ и също нямал свидетелство за правоуправление.

В 16:20 часа в село Беласица е извършена проверка на мотоциклет "Пиаджо", управляван от 19-годишния Г. Ф. от селото. И в този случай униформените констатирали, че нито водачът е правоспособен, нито моторът му е регистриран.

Без шофьорска книжка е карал мотоциклет "Ямаха" и 53-годишният А. Ч. от Петрич. Проверката е извършена в петък около 19:30 часа на ул. “Христо Чернопеев“ в южния град.

Същия ден около 20:00 часа е установен и 21-годишният В. З. от Симитли, който шофирал по улица “Октомврийска“ в града лек автомобил „ВАЗ“ без свидетелство за правоуправление.

Срещу всички водачи нарушители са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл. 343В, ал. 2 от Наказателния кодекс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK