Борисов: Оглушителна е тишината от президента Радев за ареста на Навални

Снимка: МС

До този момент той не се е произнесъл

Оглушителна е тишината и мълчанието от президента Радев по отношение на задържането на опозиционния лидер Алексей Навални в Русия, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в гр. Сливница. "До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече - европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални ", напомни премиерът Борисов.

"Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация. Тук става въпрос за чисто демократичен процес - че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управлнеие, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място - не", добави министър-председателят. Премиерът Борисов предложи президентът Радев също да заяви какво мисли по въпроса. "Защото и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комсия настояваме за незабавното му освобождаване", посочи още министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на посещението в Сливница министърът на иконимиката Лъчезар Борисов, който също беше на място,  докладва на премиера, че в най-кратки срокове 370 млн.лв. ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката. "След като вече получихме одобрението на Европейската комисия, от другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн.лв.", заяви министърът  на икономиката. Министър Борисов посочи още, че по процедурата за подкрепяне на средните предприятия са одобрени вече предложения за близо 233 млн.лв., а за микро и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн.лв.

Кметът на Сливница Васко Стоилков показа на премиера и на министъра на икономиката обновения с европейски средства център за социална рехабилитация и интеграция на децата с увреждания до 16 години. В близост до него е и медицсинският център, който е ремонтиран със средства от държавата по линия на програмата "Красива България. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK