Зам.-министър представи Националната стратегия за младежта в Сандански

Снимки: ММС

Младите хора на Сандански поставиха основен акцент върху образованието

Един от основните приоритети на Министерството на младежта и спорта (ММС) е изготвянето на новата Национална стратегия за младежта 2020-2030. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов по време на срещата си с младите хора на Сандански по повод изготвянето на бъдещата младежка стратегия. 

"Изготвянето на Стратегията е дълъг и важен процес, в чийто край целим да имаме документ, който ще бъде отправна точка в следващите 10 години за политиките, насочени към младите хора в страната", каза той.

Зам.-министърът запозна присъстващите с изминалите до момента срещи, като изтъка, че тяхната цел е да бъдат чути мненията и идеите на младите хора в страната, върху които да бъде изградена Стратегията.

Във втората част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи предизвикателствата, с които се сблъскват, и чрез метода "Дърво на проблемите" да представят своите идеи за спрaвяне с тях. 

Младите хора на Сандански поставиха основен акцент върху образованието, осигуряването на условия за водене на активен и здравословен начин на живот и създаването на по-благоприятна среда за развитие на младежите в малките населени места.

На събитието присъстваха заместник-кметът в направление "Социални и хуманитарни дейности" на Община Сандански, Зорица Органджиева, и директорът на дирекция "Образование, култура, спорт и социално дело" към Община Сандански, Катина Додушева.

Преди срещата сдружение "Ключ към щастие" с кратка презентация представи пред зам.-министър Павлов и гостите на събитието проекта „Превръщане енергията на младежите в сценична комедия” по Национална програма за младежта (2016-2020).

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на ММС. Павлов поздрави сдружението за успешната работа, която осъществява с ММС, както и за проектите, които реализира.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK