Иззеха 240 грама кокаин от 46-годишна благоевградчанка

Снимка: МВР, архив

А у млади мъже в Якоруда намериха амфетамин

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

На 4-ти септември в Благоевград служители на сектор „ПКП“ са  извършили проверка на лек автомобил марка „Мерцедес“ в момент на паркирането му от 46-годишна жена благоевградчанка.

В кората на предната лява врата на автомобила е намерен и иззет бледокафяв хартиен плик, съдържащ бяла буца с брутно тегло 219,3 грама. Веществото е тествано с полеви наркотест, който е реагирал положително на кокаин. 

В хода на работата по случая са извършени претърсвания в двете собствени жилища, обитавани от същата жена, като в едното от тях е намерено и иззето 20,7 грама бяло прахообразно вещество, което при тестване е реагирало положително на кокаин.

Намерени са и 3 броя електронни везни със следи от кокаин, голям брой найлонови пликчета и сумата от 3 330 лева.

Общото брутно тегло на намерения и иззет кокаин е около 240 грама.

На жената е определена е мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя е  привлечена към наказателна отговорност за извършено от нея престъпление по чл.354а ал.1, вр. с чл.26 от НК – незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Проверката е извършена под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Същия ден в местността Чакалица полицейски служители на Второ РУ-Благоевград, са открили нива със засадени около 650 броя тревисти растения. При направен полеви тест същите са реагирали положително на канабис с общо тегло около 390 килограма.

За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Около 21:15 часа на 6-и септември в двор на учебно заведение в Якоруда полицейски служители на РУ-Разлог, са извършили проверка на лек автомобил „БМВ“ и двама мъже в него - на 20 години от Якоруда  и на 23 години от Омуртаг, при която е намерено и иззето около 14,5 грама наркотично вещество, реагиращо положително на амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK