Две кримки в ареста за взломна кражба от автомобил в Благоевград. Спипаха ги, докато продават крадените вещи

Снимка: Infomreja.bg, архив

С успех приключи полицейска операция на служители от ОД на МВР Благоевград.

В петък, 6. юли, е извършена взломна кражба от лек автомобил, паркиран в централната част на Благоевград. След незабавни действия по "горещи следи" и проведена полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и служители на Първо районно управление са задържани две лица, съпричастни към извършеното престъпление.

В ареста са отведени 43-годишният Н. А. - криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици, кражби и грабеж, и С.М., също на 43 години - криминално проявен и осъждан за кражби, противозаконно отнемане на МПС и закана за убийство.

И двамата извършители на кражбата са от Благоевград. Те са спипани в момент на продажба на част от крадените вещи.

В хода на операцията при извършване на процесуално-следствените действия в жилището, обитавано от С. М., са открити електронна везна и 430 г зелена тревиста маса, която при направения полеви тест е реагирала положително на марихуана.

Вчера на С. М.  е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл.195, ал.1 и чл. 354а от НК, а на Н. А. е повдигнато обвинение по чл. 195, ал.1 от НК.

Двамата са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Благоевград. По случая е образувано полицейско дознание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK