Осъдиха на 8 месеца затвор автобусния шофьор, хванат да кара пиян

Снимка: Infomreja.bg

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Златоград е осъден С.К., на 48 г., за това, че на 01.06. около 07.00 ч., в Златоград карал пиян автобус, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда (1,64 на хиляда).

По бързо производство Районен съд-Златоград му е наложил наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лева, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от две години.

Присъдата е произнесена по реда на съкратеното съдебно следствие, като С.К. е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт и наложеното наказание от една година „лишаване от свобода“ е редуцирано с една трета т.е. 8 месеца “лишаване от свобода” ефективно.

По делото е установено, че на 1. юни в Златоград полицаи извършили проверка за употреба на алкохол на водачи на автобуси, които потегляли от града за екскурзии с ученици. С техническо средство било установено, че обвиняемият бил употребил алкохол, като е била назначена химическа експертиза и отчетено наличието на 1,64 промила на хиляда в кръвта на С.К.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана и протестирана пред Окръжен съд-Смолян.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK