Трима в ареста след продажба на дизайнерска дрога

Снимки: МВР

Операцията е проведена от служители на сектор „Наркотици“ в ГДНП и колегите им от Пето РУ-СДВР

След разследване и предприета в петък специализирана полицейска операция, в момент на предлагане на дрога на територията на хипермаркет в столицата, са задържани трима столичани – двама 35-годишни и един – на 33 години.

Действията са осъществени от служители на сектор „Наркотици“ в ГДНП и колегите им от Пето РУ към СДВР, под наблюдението на прокуратурата. Тримата задържани били засечени в два автомобила и при вида на полицаите направили неуспешен опит да избягат.

При последвалите процесуално – следствени действия в една от колите е открит кашон с 6 плика с тревиста маса, готови за продан - по предварителни данни веществото е нова дизайнерска дрога, наречена Пика, която е изключително агресивна и опасна. След претърсване в домовете на задържаните криминалистите намерили везна, вакуум машинка, бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин и разпределено в различни разфасовки. 

И тримата са с криминалистически регистрации за взломни кражби и наркотици, като един от двамата 35-годишни е обявен за издирване с влязла в сила присъда. Според събраните до момента данни те са се занимавали с производство и разпространение на наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата. С прокурорско разпореждане на двама от задържаните мярката за задържане е удължена до  72 часа, а издирваният е предаден на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията". Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK