АПИ: Фирмата, разработила сайта за е-винетките, трябва да бъде санкционирана

Снимка: Infomreja.bg

IT отделът на Националното тол управление е изготвил подробен доклад до Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) и в него са предложени санкции за фирмата, разработила сайта www.bgtoll.bg.

Това съобщи в предаването “Тази сутрин” на бТВ проф. Олег Асенов, началник на отдел “Управление на информационните системи и инфраструктура” в Националното тол управление, което е в структурата на АПИ.

“Този сайт е изграден от компанията “УПХ” ЕООД тя носи отговорността за една година по поддръжката и хостването. Аз настоявам за санкции и 50% от стойността на възнаграждението по този сайт да не й бъдат платени”, съобщи проф. Асенов. И уточни, че става въпрос за около 15 хил. лв.

Решението ще е на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура“, когато бъде попълнен съставът му.

Цената на договора с фирмата “УПХ” ЕООД е под 30 000 лв.

“Анализирахме общите условия, с които започна системата за купуване на електронни винетки, сметнахме, че те не са еквивалентни. Днес ще бъдат завършени нови текстове на общите условия и ще бъдат обявени на сайта”, каза още проф. Асенов. Също днес ще бъде редактиран текстът, който предвижда деклариране на съгласие от страна на купувачите на е-винетки по отношение на електронното връчване. Между първо и второ четене на промените в Закона за движението по пътищата този елемент за връчване на наказателни постановления по електронен път отпадна, затова и този текст ще отпадне.

Проф. Асенов отбеляза, че в Националното тол управление следят коментарите на IT общността за помощта, която оказва и благодари на експертите за техния професионализъм и полезни съвети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK