Общинските обекти в Дупница с алтернативно ел. захранване

Снимка: Община Дупница

Община Дупница сключи договор с „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД за алтернативно ел. захранване на всички общински обекти, включващи улично осветление в града и селата, административни  и спортни бази, театър, кметства и други.

Общо 4 бяха фирмите, които участваха в процедурата по избор, като спечелилата фирма даде най-ниска цена в размер на 74,15 лева без ДДС за 1 мегават. От 1 септември, новите, много по-ниски цени за ел.захранване са вече в сила.

„Знаете, че през миналата година избрахме доставчик за 12 месеца и икономията се оказа по-голяма от очакваните 100 000 лева. Резултатът е налице и затова срокът на договора е за 24 месеца. Това ни дава предимство в този период, защото цената е твърда и евентуални увеличения няма да ни повлияят. Разчитаме на икономия от около 250 000 лв за този период“, коментира зам.- кметът на Община Дупница по икономическите дейности Олга Китанова.

Някои от детските градини в общината също преминаха на ел.захранване с по-ниски цени от различни доставчици. В края на този месец или най-късното началото на следващия, такъв договор ще сключи и ръководството на МБАЛ „Св.Иван Рилски“, като част от мярката за излизане от финансовата криза.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK