Спешна дезинфекция в ромската махала на Брестовица

Снимка: БГНЕС

Ново огнище на коронавирус - заразените са четирима

Извънредна ситуация в пловдивското село Брестовица. Ромската махала в селото се оказа огнище на коронавирус. До момента са потвърдени четири случая на COVID -19 в селото. Заболелите са от две близки семейсва. Здравните власти изследват още 30 души. В махалата има засилено полицейско присъстве.

 „До този момент имаме 4 доказани случая на заразени с коронавирус. РЗИ са направили 30 нови теста през изминалия ден. Всички те са на контактни лица на болните. Селото няма да бъде затваряно на този етап. Това решение е на РЗИ. По моя информация заразените не са се върнали от чужбина“, коментира кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Той допълва, че още вчера е направена дезинфекция на квартала. Осигурени са и 500 маски и ръкавици, които ще бъдат раздавани на хората.

„Заразените са в болница. Лекарски екип придружен от жандармерия извърши тестването. Един от приетите в болнично заведение е починал, по моя информация“, казва един от медиаторите в квартала Живко Давидов.

„Не мога да потвърдя информацията, че е починал човек от 4-мата болни. Има притеснение сред хората от квартала. Поминикът на селото е свързан със земеделието и при евентуални по-строги мерки, това може да е проблем. Мога да заявя, че ние ще настояваме да се вземат мерки спрямо махалата и квартала, а не цялото село. Това е само, ако огнището се разрасне“, коментира кметът на с. Брестовица Любен Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK