Община Гоце Делчев обмисля членството си във ВиК Асоциацията

Снимка: Infomreja.bg

Извънредно заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев

Днес в Гоце Делчев се състоя извънредно заседание на Общинския съвет с една единствена точка в дневния ред - определяне на представител на община Гоце Делчев на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград, и съгласуване на позиция и мандат по дневния ред.

На заседанието стана ясно, че препоръчителният размер на вноските на държавата в бюджета на Асоциацията за 2020 година е 15 000 лева, колкото е бил и през 2018 и 2019 година. В зависимост от тази вноска се определят и вноските на общините членки. Ако се приеме препоръчителният размер, за община Гоце Делчев вноската ще бъде 3 134 лева.

Общинският съвет взе решение в извънредното заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК, което ще се проведе на 17-и декември, да участва Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев. При невъзможност, на негово място да отидат Димитър Балтаджиев - председател на Общинския съвет, и Саид Иброш – заместник – кмет на общината. Тяхната позиция трябва да бъде в подкрепа на препоръчителния размер на вноските на държавата.

От името на групата на ДПС, изказване направи Сайди Чолак. Той предложи Общинската администрация да изготви анализ, въз основа на който да се направят изводи за реалните ползи от участието на общината в Асоциацията по ВиК.

Димитър Балтаджиев също направи предложение - една от точките от дневния ред на следващото заседание на Общинския съвет да бъде създаване на комисия в разширен състав, с участието на общински съветници. Тя именно да направи въпросния анализ, въз основа на който да се вземе становище дали общината ще продължи да членува в Асоциацията по ВиК, или ще я напусне.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK