Спектакълът "Големанов" ще се играе на сцената на театър "Невена Коканова" за празника на Дупница

Снимка: Infomreja.bg

По случай празника на град Дупница -19 октомври, спектакълът "Големанов" ще се играе на сцената на Общински драматичен театър "Невена Коканова"  този петък от 19.00 ч.

 Не случайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярният български драматургичен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Ивайло Калоянчев успешно върви по стъпките на баща си.

След като блестящо се превъплъти в Бай Ганьо и покори родна, европейска и американска сцена, сега се впуска в ново предизвикателство в ролята на Големанов. Компания му правят и царете на комедията Светослав Пеев и Веселин Цанев, както и младата звезда Ивайло Захариев, заедно с още десетина актьори.

Големанов мечтае: "Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Власт... чест... слава! Министър Големанов! Най-високото стъпало, на върха, по-нагоре - небе!". 

Той е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло. Той е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Той е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже.

Стефан Цанев блестящо е адаптирал комедията на Ст. Л. Костов, като й придава прочит, който е по-различен от останалите, но също толкова актуален, както в наши дни... 

Текстът е на Ст. Л. Костов, сценичен вариант на Стефан Цанев. Постановката е дело на Светослав Пеев, музика Юри Ступел, художник Георги Славков.

В постановката участват синoвете на Калата - Ивайло и Валентин Калоянчеви, Латинка Петрова, Славчо Пеев, Люба Пашова, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Иванов, Виктория Янева, Снежана Малковска, Василка Сумева, Мария Миради и Петя Хаздай. 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK