Спектакъл „Ние сме децата на Европа" представиха ученици от СОУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово пред гости от 4 европейски държави

Снимки: СОУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово

Духът на Европа днес вдъхнови и учениците от СОУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, които се включиха активно в отбелязването на знаменателната дата 9-и май. Празничният и учебен ден 9-и май съвпадна с първия работен ден по проект „Ефектът на пеперудата“ за учителите, учениците и техните гости в СОУ Никола Вапцаров”.

Гости в хаджидимовската гимназия бяха партньорите от 4 европейски държави - Испания, Германия, Франция и Полша. Изключителен интерес предизвика представеният невероятен спектакъл от училището домакин „Ние сме децата на Европа”, който беше организиран във връзка с проект „Ефектът на пеперудата“ по програма "Еразъм+". 

Учениците подготвиха спектакъла и изобщо цялостното мероприятие с помощта на координатора на проекта старши учител Заприна Глушкова и помощник-координатора Виолета Карамихалева.

С впечатляващ встъпителен етюд - кратка история за Европейския съюз, бе открит спектакълът „Ние сме децата на Европа", който гостите от Испания, Германия, Франция и Полша запечатаха с камери и многобройни снимки в телефоните си. Учениците от Хаджидимово демонстрираха завидни речеви и танцови умения, представяйки стихове от страните, участнички в проекта, и типични български танци и песни, а чрез уникалното си представление пресъздадоха улица „Европа" с къщи, оцветени с цветовете на знамената на европейските страни.

Целта бе да се покаже и докаже, че въпреки езиковата бариера, има нещо по-силно, което обединява всички европейски народи, а именно - доброто, многообразието, приятелството, музиката, песните, танците. Публиката изрази своето възхищение с бурни аплодисменти и остана силно впечатлена както от посрещането по стар български обичай, така и от всичко видяно на сцената. 

Много вълнуващо и по особено атрактивен начин премина днес в СОУ „Никола Вапцаров” и денят на ученическото самоуправление под ръководството на педагогическия съветник Христина Урдева. Днес амбициозни и инициативни ученици се изправиха пред предизвикателството да организират целия учебен  процес в училището, както и да решават различни проблеми в учебно-възпитателната и административна дейност. 

„Изводите са налице – учителската професия е интересна, но никак не е лесна, а да си директор е изкушаващо, но и задължаващо. Денят на Европа е повод за редица празнични изяви, в които хората от различни европейски страни се обединяват в стремежа си за мир, единство и просперитет”, коментираха изпълнения с много инициативи и събития вълнуващ 9-и май в СОУ „Никола Вапцаров” учители, ученици и гости. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK