Спектакъл на „Пиринска китка“ събира любители на фолклорното изкуство

снимки: infomreja.bg, архив

Дългоочакваният концерт на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“ отново ще зарадва всички почитатели  на традиционната българска музика в Благоевград. Годишният спектакъл ще се състои на 12 юни от 18:00 часа, в зала „Яворов“.

Концертът ще бъде поздрав за всички родители, децата и гражданите на Благоевград. Ще бъдат представени 11 танца, 6 от които съвсем нови, обхващащи фолклорното многообразие на цяла България.

През учебната 2012-2013 година детският ансамбъл спечели голямата награда на кмета на община Петрич в Националния конкурс „Южни слънца”, взе награда  за „Най-добро представяне“ на Международния конкурс „Млади таланти” и завоюва второ място на Националния фолклорен конкурс „Оро се вие, цървули се кинат” в село Първомай.

Ежегодно в ДЮФА “Пиринска китка” се обучават 120 деца и младежи, на възраст от 5 до 18 години, които изнасят десетки концерти, печелят конкурси у нас и в чужбина, лауреати са от много национални и международни фестивали.

ДЮФА „Пиринска китка” е доказана школа по танцово изкуство. Носител е на над 88 отличия, като сред тях са званието „Представителен”, 4 златни медала, Купа „Децата на България танцуват”, а през последните 10 години – 13 първи места от Национални конкурси, 2 втори места и 1 трето място, много дипломи, грамоти, плакети и други отличия.

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK