ПМГ-Гоце Делчев, с призови места в конкурса “Не се гаси туй, що не гасне”

Снимки: ПМГ "Яне Сандански"

Директорът на ПМГ „Яне Сандански“, Елка Божикова, връчи грамоти и предметни награди на учениците, отличени в XII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”, посветен на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война.

Второ място в категория „Есе“ завоюва Фикрие Мола от XI „д“ клас, а Ерик Биляров от X „а“ клас е отличен с трето място в категория „Реферат“. Награда за успешно участие получи и Боряна Вълчева - преподавател по история и цивилизация в ПМГ „Яне Сандански“.

Наградите са осигурени от организаторите на конкурса: Национално движение „Русофили“, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти, Синдикатът на българските учители и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса.

Целта на конкурса е чрез проучване на важни моменти от историята и съвремието на българския и руския народ младите хора да се запознаят с миналото, настоящето и бъдещето на българо-руските отношения.

Разработените очерци, репортажи, пътеписи, интервюта, реферати, есета, мултимедийни проекти, стихове, разкази, рисунки по предлаганата тематика имат за цел да подпомогнат по-задълбоченото изучаване на темата „Русия” в учебния материал и извънкласната дейност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK