Постоянен арест за син, заплашил майка си с убийство

Снимка: Infomreja.bg

Районният съд в Дупница потвърди наложената му мярка

Районен съд-Дупница, остави без уважение молба от Н. Х. от гр. Дупница, за изменение на взета по отношение на него мярка за неотклонение „Задържане под стража“, в по- лека.

Срещу Н. Х. е повдигнато обвинение по чл.144, ал.3, вр. с ал. 1 от НК.

На 15 юни 2019 година той е заплашил с убийство майка си, която е постоянен обект на агресията му, посочват от Районна прокуратура- Дупница.

Н. Х. е многократно осъждан, като има 2 присъди с „лишаване от свобода“, по чл. 144 от НК, за закана за убийство на майка си.

Обвиняемият не е представил каквито и да било доказателства, които да сочат, че е налице промяна в обстоятелствата, които да доведат в изменение на мярката в по-лека такава, от които съдът да направи предположение, че е отпаднала опасността същият да извърши друго престъпление, в каквато насока е взета първоначалната мярка за неотклонение „Задържане под стража”, пише в мотивите на съдия Ели Скоклева.

Съдът счита, че в случая не е изтекъл срокът по чл. 63, ал. 4 от НПК, поради което не са налице предпоставките за изменение на взетата по отношение на обвиняемия Н.М.Х мярка за неотклонение „Задържане под стража” в по-лека такава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK