2 години затвор за рецидивист, опитал да ограби магазин в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Заплашил продавачката с пистолет, представляващ запалка

Подсъдимият А.Н. (на 39 г.) се е признал за виновен за извършен от него опит за грабеж в търговски обект и се е споразумял с Окръжна прокуратура – Перник.

На 01.10.2017 г. подсъдимият влязъл в магазин за хранителни стоки на ул. „Розова долина“ в гр. Перник с намерение да отнеме парични средства. Грабителят посочил на служителката, че притежава пистолет и го насочил срещу нея. Употребил сила като счупил входната врата на помещение в търговския обект. Опитът му останал недовършен, поради намеса на гражданин, който успял да го спре.

В хода на разследването е било установено, че предметът, използван от А.Н. за заплашване на жената, представлява запалка, имитираща пистолет, марка „Берета“. Престъплението е било извършено от Н. при условията на опасен рецидив.

Съдът е одобрил споразумението, сключено между Окръжна прокуратура – Перник, и защитата на обвиняемия А.Н., с което му е наложено наказание от две години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Понастоящем той изтърпява друго наказание в затвора в гр. Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK