Гешев: Обидно подценяват интелигентността на българина

Снимка: Infomreja.bg

Това написа в Twitter главният прокурор Иван Гешев

„Отново същият #FAKENEWS. Трябва да им се признае, че са упорити, но обидно подценяват интелигентността на българина“. 

Това написа в Twitter главният прокурор Иван Гешев, където е прикачено прессъобщение на ДАНС.

Ето какво гласи съобщението в сайта на ДАНС:

"В Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е получен сигнал от гражданин, касаещ наличието на документ с подпис на директора на САД „Финансово разузнаване“-ДАНС и съдържащ твърдение за налични големи суми в банкови сметки зад граница на името на Главния прокурор на Република България. Установено е, че посоченият в сигнала документ е бил обект на публикация без автор на сайта actualno.com от 23 октомври 2019г.

В тази връзка припомняме, че по случая в ДАНС е извършена проверка, установено е, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван и той е неистински. Резултатът от проверката е отразен в сайта на ДАНС, раздел „Информация“.

„Във връзка с журналистически материал от 23.10.2019 г.  със заглавие „Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор? (ДОКУМЕНТИ)”, без автор, в който е публикувано копие от писмо на бланка на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) с рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 г., подписано от директора на САД ФР – ДАНС, в Агенцията е извършена проверка и е установено, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван в ДАНС“, посочват още на 23 октомври от ДАНС." 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK