БНС с изявление за самоубийството на Емил Крумов в сградата на ДАНС

Снимка: БГНЕС

След смъртта на майка му Крумов се изолирал от околния свят

От Българския национален съюз излязоха с изявление след новината за смъртта на Емил Крумов, който сложи край на живота си в сградата на ДАНС. 

Крумов е бил няколко години член на БНС, но преди около 8 години се отдръпнал от дейността й, макар на хартия да е останал неин член. Ето и цялото изявление на БНС по случая:

"За своето оттегляне той не заяви ясна причина, но след смъртта на майка му, видимо започна да се затваря в себе си и да се изолира от околния свят. За съжаление не откликваше и на нашите опити да влезем в контакт с него. Въпреки това вчерашната новина бе абсолютно изненадваща за нас и нямаме обяснение за това.

Можем единствено да спекулираме за мотивите за една толкова крайна постъпка. Но бе факт, че Емил живееше в тежко социално положение и трудно преживяваше като дългогодишен служител на БДЖ. Дълбоко съжаляваме, че е решил да отнеме живота си и въпреки всичко, ще го запомним като добросърдечен човек, точен и коректен във взаимоотношенията си с околните и искрено обичащ България. 

Не сме сигурни защо се е наложило Емил да бъде привикан на разпит, макар от години да не е активен като член на БНС. Как той го е приел и каква комуникация е водил със служители на ДАНС, той не е споделял с нас.

Призоваваме всики отговорни институции да извършат обстойно разследване, което да установи причините и мотивите, довели до тази трагедия. Резултатите трябва да са публично известни, за да бъдат избегнати всички спекулации и съмнения, които неминуемо се пораждат при такова стечение на обстоятелствата. Ще следим с внимание развитието на разследването.

Ние не приемаме самоубийството нито като изход от трудна житейска ситуация, още по-малко като израз на политическа позиция. Надяваме се този трагичен случай да не бъде използван недобросъвестно от разследващите органи, извършващи прокурорската проверка срещу Български национален съюз". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK