Окръжна прокуратура – Видин, повдигна обвинение за жестоко убийство в Димово

Снимка: Infomreja.bg

Предстои наказателното производство срещу С.С. да продължи в съда

Окръжна прокуратура – Видин, е предала на съд С.С. (на 33 години) по обвинение за убийство, извършено от него по особено мъчителен начин – престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 16.01.2019 г. И.Д. (на 60 години) поканил С.С. в дома си в гр. Димово, за да го почерпи за оказаната от него помощ при доставка на мебели. Той се отзовал, като дошъл около 20:30 ч. Двамата пиели вино, разговаряли, което продължило и през нощта. През това време, под въздействие на алкохола, мъжете няколко пъти се карали.

Около 6 ч. сутринта, между тях отново възникнал конфликт, вследствие на който С.С. проявил агресия като започнал да нанася удари с ръце и крака по главата и тялото на И.Д. Побоят продължил около 10 минути, след което обвиняемият се прибрал в дома си. Спал през целия ден, а на 18.01.2019 г. разбрал, че И.Д. починал. Тогава С. изпрал дрехите си и почистил обувките, по които имало следи от кръв.

Пострадалият бил открит от тъща му, която съобщила за случилото се на органите на МВР в гр. Видин. От изготвената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на пострадалия е съчетана травма (закрита черепно-мозъчна и лицева травма, множество счупвания на ребра двустранно с разкъсване на междуребрената мускулатура), довела до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

Предстои наказателното производство срещу С.С. да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK