Специална комисия решава конфликта между д-р Улевинов и лекарите

Снимка: Infomreja.bg

В Гоце Делчев се състоя извънредна сесия на Общинския съвет

Днес общинските съветници в Гоце Делчев се събраха на извънредна сесия с една единствена точка в дневния ред – създалото се напрежение в МБАЛ  „Иван Скендеров“ в града. Сесията се проведе след 4-часово извънредно заседание на Постоянната комисия по здравеопазване, на което са присъствали лекари от болницата, внесли предизвестия за напускане на работа.

По време на дебатите стана ясно, че основният проблем е липсата на комуникация между управителя на болничното заведение – д-р Владислав Улевинов, и една част от лекарите. За да се отстрани проблемът, съветниците единодушно решиха да бъде създадена временна комисия в състав: председател – кметът на общината Владимир Москов, и членове – Атанас Самандов, Сайди Чолак, Димитър Попов, Мария Бозукова и Стоян Вакареев. Комисията трябва да се срещне със завеждащите на седемте отделения в болницата и с медицинския персонал, за да се запознае отблизо със ситуацията.

Разногласие имаше по отношение на времето, с което комисията ще разполага, за да свърши работата си. Председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев предложи датата 26-и март, когато трябва да се проведе редовна сесия на съвета. Той беше подкрепен от Атанас Самандов. 

За по-кратък срок – една седмица, настоя д-р Константин Гулев. Неговият аргумент беше, че при сегашната усложнена епидемиологична обстановка не е оправдано каквото и да е забавяне. Той беше подкрепен от Ангел Гераксиев и Николай Джингаров.

Общинската съветничка Костадинка Богданова подчерта, че до решаване на въпроса не трябва да има освобождаване от работа, а всички лекари да изпълняват задълженията си.

Следващата извънредна сесия на Общинския съвет ще се състои на 19-и март. На нея временната комисия ще  докладва за резултатите от своята работа.

 
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Мнение18:24 - 31.03.2020
Тука има само поръчкови коментари! Как не ви е срам! Поддържате някакви самозванци и въздухари- улевиновци, карамешиновци, саша николовци и др. некадърници.... Щом искате да нямате болница-ваш избор. Превъзнасяйте хора еднодневки, дошли само да ви ограбят, а обиждайте тези които толкова са ви помагали!!! Засрамете се!!!
Сашо14:00 - 12.03.2020
Къде бяха тия стари муцуни когато болницата се източваше от Радойкова и съмишленици защо тогава не скочиха да кажат стоп нали много ги разбират нещата , за хората никой не мисли а именно това е основната им задача !
Христо22:25 - 11.03.2020
Общината като принципа има вина за това плачевно състояние на болницата. Защо си затваряха очите толкова време.
Alexander13:04 - 11.03.2020
Монопола на тези пенсионери които са решили да работят до гроб в тази болница все едно им е бащиния е на път да свърши и сега старите вълци скочиха , те не мислят за хората нали в крайна сметка и след тях някой трябва да ни лекува ! Спряха им схемите и веднага скочиха всички вън , има млади специалисти млади управленци !!! Кмете не се поддавай на този рекет именно с този рекет си показват скритото зло вместо да напуснат с високо вдигната глава!

FACEBOOK