Йордан Цонев не си обяснява страха на партиите от пакетиране с ДПС

Източник: БГНЕС

Той увери, че ДПС няма намерение да се разделя с Пеевски

Йордан Цонев не може да си обясни защо всички политически формации се плашат от пакетиране с ДПС.

"Не си го обяснявам. Сега ще започнат едни клетви по телевизии и радиа как няма да се пакетират с ДПС, а след това ще започне едно гонене на ДПС по кулоари и по институции, за да помагамe", заяви Цонев пред БНР.

Той обясни, че така се е случвало и досега, но скрито и неофициално, зад микрофони и камери и се отнася до всяка една политическа партия. ДПС обаче смята да направи всичко възможно това лицемерие да бъде прекратено. Движението не се стреми на всяка цена към изпълнителната власт, а целта им е приоритетите от тяхната програма да бъдат приети от управлението.

Заместник-председателят на ДПС коментира, че те от 2017-а година са предупреждавали, че кризата между президента Румен Радев и изпълнителната власт ще разруши междуинституционалния диалог и държавността, което се случва в момента. Йордан Цонев припомни, че още есента на миналата година именно заради това са поискали оставката и на премиера, и на президента.

ДПС не води разговори с ГЕРБ за подкрепа на Борисов при евентуално кандидатиране за президент. "Но Румен Радев трябва да бъде доста по-внимателен в думите, които казва. Той трябва да бъде обединител на нацията и мост между отделните партии. Той трябва да бъде мостът между всички, а не да взривява диалога", предупреди Йордан Цонев.

По повод думите на премиера Борисов, че няма общо с депутата от ДПС Делян Пеевски, Цонев заяви: "Не знам кога г-н Борисов е прав - когато казва, че г-п Пеевски е свършил много със законите, които е внасял, и с всичко, което направи в хода на пандемичната криза..." ДПС няма намерение да се разделя с Пеевски. "Ние не предвиждаме раздяла с никой Байко Бъ, защото нашата партия и нашият електорат си харесваме г-н Пеевски. Ако зависи от партията, няма да има такава раздяла."

Според заместник-председателя на ДПС компрометирането на доверието в изборния процес е опасно нещо, а ДПС последователно подкрепя въвеждането на машинно гласуване.

 Част от недоверието към институциите обаче е и сегашният тип мнозинства, които търсят само бройката от 121 гласа. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK