Борисов нарече "Отровното трио" "смрадливо"

Снимка: МС

Или какво мисли Борисов за протестите

Изненадващо посещение на премиера във Враца. Бойко Борисов инспектира важни обекти. На няколко пъти, седнал зад волана на премиерския джип, Борисов коментира и ситуацията с протестите.

Бойко Борисов: Това протестиращи ли са?

Калин Каменов: Не, подкрепящи са.

Този отговор премиерът получи от кмета на Враца, докато паркираше джипа си пред новата волейболна зала в града, ремонтирана с подкрепата на правителството. На входа го посрещнаха футболните отбори на „Ботев Враца“, треньорът на мъжкия тим Тони Здравков, спортни деятели и състезатели, които му благодариха за „бурното развитие на Враца” през последните години. 

На излизане от залата премиерският пиар подканяше шефа си да спре и се снима с малките футболисти. Кметът на Враца се похвали, че в момента в школата тренират 240 деца от областта, а Борисов констатира: „Доволни са хората”.

Заедно с регионалния министър Петя Аврамова тримата се отправиха към българо-немската компания за производство на електроника за световни марки автомобили, в който са инвестирали 22 милиона лева. Каменов подчерта, че на мястото на 100-декарово тресавище вече има два завода с 1200 работни места.

Борисов пък нарече 400-те милиона лева грантове „бонбонки” за Северозапада.

Още неслязъл от джипа, пред завода го посрещна нова порция аплодисменти и скандирания. Коментарът на премиера: „Какво правите, бе. Много сте гласовити!“

Бойко Борисов не пропусна да унизи организаторите на протеста срещу правителството и главния прокурор, наричайки ги „смрадливо трио”.

„Гледай какъв завод, това беше блато. Тук това смрадливото трио да дойдат да видят как в блатото се прави завод и как се изграждат работни места“, каза премиерът.

Камери в производството не бяха допуснати, а коментарът на Борисов бе, че това е най-модерният завод в Северна България.

Зад кормилото на премиерския джип, придружаван от кмета на Враца и регионалния министър Петя Аврамова, Борисов продължи да коментира и обстановката с протестите у нас.

„Хората виждат, ама те искат да се сбият, искат да направят провокации - това е най-лесното. Завод да направиш, тези ями и дупки - за един месец ще стане пътят. Това е следващият завод - и то бижута, бижута немски“, каза Борисов.

Премиерската инспекция продължи и на модернизиращото се трасе между Мездра и Ботевград.

„Нашите драги зрители ще могат на живо от протеста на работниците да се включат. Протестиращи, работещи не спират да работят. Напук на всички, продължават да изграждат бъдещето на младите хора, защото младите хора как ще се върнат в България как ще се върнат“, заяви Борисов.

Борисов не изневери на стила си и поговори от джипа със строителите на пътя между Ботевград и Мездра. Премиерската инспекция заприлича на антипротестен пътепис.

Борисов: Как сте, ще ходите ли на протест?

Строител: Няма време.

Борисов: Викаш, тези, дето работят, не протестират.

Строител: На центъра да протестират, да правят каквото желаят.

Борисов: Ако направят каквото желаят, то затова няма път тук.

По пътя си попита и други строители дали ще протестират.

Борисов: Ще ходиш ли на протест, нали протестират сега. Представи си всички тези багери, ако отидат. Тогава вече ще избегаме.

Накрая премиерът призова да се снима на живо от местата, където се правят пътища, за да се види „за какво става въпрос”, а женски глас допълва: „Тази скала не е толкова лесно.“

Борисов: Колкото на морето… Макар че днес Общинският съвет в Бургас ще вземе по наше предложение решение за пътя там./ btvnovinite.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK