Мащабна акция разби дилърска група с 32-ма участници

Снимка: Infomreja.bg

Бизнесът, който правили, е за милиони

На 32-ма са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение.

Групата е установена в хода на специализирана операция, проведена на 7 и 8 август на територията на цялата страна от служители на ГДБОП, под ръководството на Специализираната прокуратура, поясни ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Петров.

Установено е, че самите те са изградили дилърска мрежа, продавали са наркотични вещества както в заведения, така и на дребно.

В хода на процесуално-следствените действия  са открити две оранжерии, в една от които – производствено хале, са намерени засадени 1 500 стръка растения от рода на конопа.

Наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев разясни схемата, по която в условията на конспиративност е действала престъпната група - продажба на наркотици на едро  - хероин, кокаин, коноп, екстази - почти цялата палитра от наркотици; изградена дилърска мрежа; разпространение на наркотици в нощните заведение и на партита.

По думите му, някои от дилърите са участвали по собствено желание, други били принуждавани. Според първоначалните данни, групата е действала от  4–5 години, активната оперативна работа по нея е от около две години и половина.

На седмина от участниците в престъпната схема е наложена постоянна мярка за задържане, за други 25-ма са издадени Европейски заповеди за арести.

Подробности по разследването оповестиха днес ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Петров, наблюдаващият прокурор  Красимир Тренчев, заместник-директорът на ГДБОП ст. комисар Стоян Темелакиев и началникът на отдел „Наркотици“ в ГДБОП комисар Цветан Панков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK