Съдят шофьор на неизправна фадрома, убила моторист в Разлог

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т.З. за предизвикано от него пътнотранспортно произшествие, довело до смъртта на мотоциклетист.

Обвиняемият З. (на 54 години) е собственик и управител на фирма и като такъв е закупил фадрома марка „Фиат“. Въпреки че бил длъжен, той не я регистрирал по надлежния ред в Министерството на земеделието и храните, нито преминал с нея технически преглед. Наред с това машината била технически неизправна.

Около 16 ч. на 16.08.2017 г. обвиняемият Т.З. управлявал фадромата в гр. Разлог, без да има правоспособност. В района на сервиз на ул. „Годлевско шосе“ двигателят на машината внезапно спрял, поради неизправен привод. Това станало причина за загуба на управление от обвиняемия, като фадромата продължила да се движи по инерция и движейки се неконтролируемо, навлязла в лявата пътна лента. Последвал удар с движещия се срещу нея мотоциклет „MZ ETZ-150“, управляван от В.М., който бил отхвърлен и паднал на тротоара.

В резултат на ПТП били причинени травматични увреждания на водача на мотоциклета, вследствие на които той починал. От заключението на изготвената в досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е установено, че В.М. получил черепно-мозъчна, лицево-челюстна, гръдно-коремна травми и такава на опорно двигателния апарат.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK